Chef’s Special: restaurant Aan de Poel in Amstelveen

Topchef Stefan van Sprang: “We zijn een dynamische keuken. Soms hebben we spontaan behoefte aan een product. Een telefoontje naar Den Hertog en het wordt meteen geregeld!”

We nemen een kijkje in de keuken van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Topchef Stefan van Sprang leidt ons rond en zijn keukenbrigade maakt ondertussen een mooi gerecht voor ons. Dat wordt genieten!

Samen met mede-eigenaar Robbert Veuger begint Stefan in 2007 aan zijn culinaire avontuur in Amstelveen. Het restaurant staat inmiddels al jaren aan de gastronomische top van Nederland. De Michelin gids blijft ook onder de indruk en heeft in 2021 het restaurant weer beloond met 2 sterren. Stefan: het werken in een 2 sterren restaurant is topsport. We zijn elke avond scherp en willen onze gasten een top ervaring bieden. Alles moet kloppen. Daar ligt voor ons hele team de focus.”

Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op het meer de Poel. Door de grote raampartijen, sfeervol interieur en ongedwongen sfeer voelen gasten zich meteen welkom. De keuken is open. Het is inspirerend om te zien hoe de mooie producten zorgvuldig worden klaargemaakt.

Stefan: “Onze keuken is gebaseerd op de klassieke Franse keuken, maar wel met Oosterse invloeden. We streven naar een moderne interpretatie van klassieke gerechten. Inspiratie haal ik uit mijn omgeving. Dingen die ik zie, proef of ruik voeden de creativiteit. Maar ook uit onze eigen kruiden- en bloementuin haal ik inspiratie. Verder koken we graag met producten uit het seizoen.”

De gasten van restaurant Aan de Poel zijn divers. Stefan verteld: “we bedienen zakelijke gasten, maar ook gezinnen en families. Ze komen hier uit de buurt, maar ook uit het buitenland. De gemeenschappelijke deler is dat ze komen om culinair te genieten op hoog niveau.”

Stefan: “sinds het begin van Aan de Poel werken we samen met Den Hertog. We waarderen het persoonlijke contact en de flexibiliteit. We zijn een dynamische keuken. Soms hebben we spontaan behoefte aan een product. Een telefoontje naar Den Hertog en het wordt meteen geregeld! Bovendien is de kwaliteit van de producten echt goed en constant.”

De keukenbrigade is klaar met ons gerecht (red.). Het ziet er fantastisch uit!

Stefan legt uit: “We hebben Hollands rund kort gebrand aan beide kanten. De knolselderie hebben we op de BBQ gegaard en daarna dun gesneden en onder druk weggezet. Bovenop het taartje ligt dun geschaafde zomertruffel. De groene crème bij het gerecht is gemaakt van dragon en sjalot. Verder hebben we er ook nog wat cantharellen en Oost-Indische kers bijgedaan. De saus is gemaakt van jus de veau en rode wijn.”